Opening Spookslot

14.30 uur
- Aanvang openingsplechtigheden in de theeschenkerij "De Swaerte Vleermuys" v/h "Het Witte Paard"

Kort begroetingswoord door de heer H.J. ten Bruggencate, direkteur van het sprookjes-, straks ook spookjes-, park de Efteling

14.35 uur
- Korte inleiding door de burgemeester van de gemeente Loon op Zand, de heer F.A.A.M. Fièvez

14.45 uur
- Openingstoespraak door de staatssecretaris van Economische Zaken belast met toerisme, de heer Th.M. Hazekamp

15.00 uur
- Presentatie door dr. Eugene Hellnick, vooraanstaand Brits deskundige op het gebied van spoken en spookverschijningen

15.10 uur
- Kort woord ter afsluiting door ir. G.F.M. Rieter, voorzitter van het bestuur van de Stichting Natuurpark "De Efteling". De aanwezigen worden verzocht de korte wandeltocht (ca.4 min.) naar het spookslot te aanvaarden.

15.30 uur
- Aangekomen aldaar, worden de genodigden verzocht zich te verzamelen op het voorplein van het spookkastee1 rond de waterput

Aanvang openingsrituee1, ingeleid door leden van de Britse drama-groep Phantom Captain, matadores op het gebied van het onverwachte

Openingsceremonie door staatssecretaris Hazekamp

Bezoek aan het zojuist ingebruikgestelde spookslot. Spookshow. Encore

16.30 uur
- Einde bezoek aan het spookslot. De gasten gaan te voet naar het ontvangstgedeelte (in de nabij gelegen Carrousel-zaal) voor een verfrissende dronk en een gezellig petit buffet.

Eventueel kan op het dichtbij gelegen picknickgazon de opstijging van de heteluchtballon PH-HOT worden gadegeslagen. De ballonvaarders Kees Hoogstede en Loon van Tongeren uit Ootmarsum zullen een beperkt aantal bijzondere herinneringsenveloppen bijwijze van speciale ballonpost t.g.v. de officiele opening van het Efteling Spookslot vervoeren. Na de landing, op een nog onbekende plek, worden de stukken bij het dichtstbijzijnde postkantoor ter afstempeling aangeboden. Een unicum voor verzamelaars van herinneringszegels en herinneringsenveloppen.

16.30 uur
- ALLEEN VOOR PERSVERTEGENWOORDIGERS: korte, informatieve bijeenkomst in het Efteling Theater. Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijdens de ontvangst in de Carrousel- en Diorama-zaal fungeren leden van Phantom Captain als masters of ceremony 18.00 uur - Einde bijeenkomst.